High Speed Photography

Tijdens mijn stage bij het bedrijf CCCP in Rotterdam, is mij gevraagd een nieuwe website op te zetten voor het TV programma genaamd Aanpakken! Rotterdam. Het doel van de website was vooral om informatie over het programma terug te koppelen naar bezoekers, evenals de verschillende thema's in het programma en de afleveringen zelf. Het tweede doel van de website, maar vooral de social media die daarbij kwam kijken, was om de kijker meer inspraak te geven in het programma waardoor uiteindelijk de kijker zelf deels de inhoud zou bepalen van het programma.

Tijdens deze opdracht heb ik onderzoek gedaan naar mogelijke Content Management Systemen waarin de website kon plaatsen, maar ook naar de verschillende technieken die hiermee gemoeid zijn. Daarnaast was het natuurlijk ook erg belangrijk dat de website een eigen gezicht zou krijgen die herkenbaar was aan het programma, ook hiervoor is onderzoek gedaan binnen het stage bedrijf.

Uiteindelijk is de website binnen anderhalve week online gezet. Binnen deze anderhalve week heb ik de gehele visuele stijl van de website en het codeer werk uitgevoerd. De uiteindelijke website is in 2011 online gegaan. Het programma is inmiddels gestopt en daarmee is de website ook helaas niet meer online te vinden.

Naast het maken van de website heb ik ook actief meegeholpen met het het afnemen van interviews op straat, het samen stellen van het video materiaal voor in het uiteindelijke programma en foto's gemaakt tijdens de opnames voor op de website en social media. Door deze neven activiteiten heb ik meer inhoudelijke kennis opgedaan van het programma maar ook hoe zo'n programma nou precies opgebouwd wordt.