N.Windt Fotografie

In de zomer van 2013 kwam Nick van der Windt, een getalenteerde fotograaf die net een eigen onderneming had opgezet voor trouw fotografie, naar mij toe met de vraag of ik een website voor hem kon ontwikkelen. Zijn nieuwe onderneming biedt diensten aan voor het vast leggen van een onvergetelijk moment in het leven van twee personen, namelijk de trouwerij. Het doel van de website was om informatie te geven over zijn diensten maar ook om mogelijk geïnteresseerde over te halen om een dienst bij hem af te nemen.

Bij deze opdracht was ik verantwoordelijk voor het uitwerken van de website van concept tot uiteindelijke online gang. Doelstelling van de website is om het makkelijk en simpel te houden; de bezoeker moet binnen een aantal korte handelingen de informatie kunnen krijgen die hij/zij zoekt. Daarnaast moet de website ook een frisse en verzorgde uitstraling hebben, het moet passen bij de uitstraling en werkwijze van klant zelf.

De uiteindelijk website is geheel opgezet in Wordpress. Op deze manier kunnen eventuele aanpassingen makkelijk uitgevoerd worden zonder diepe kennis te hebben van HTML en CSS. De uiteindelijke vormgeving is eenvoudig gebleven zodat bezoekers niet teveel informatie in één keer op hun boord krijgen. Content is in verschillende blokken geplaatst om aan te geven dat het gaat om andere informatie, blokken die terug komen op andere pagina's (zoals het contact informatie blok) behoud dezelfde kleur op elke pagina. De inhoudt van de website is door de klant zelf aangeleverd en aangepast aan de hand van mijn advies.

De lancering van deze website begin november 2013 was een groot succes. De website is veel gedeeld op Facebook door vrienden en familie van de klant zelf. 210 unieke bezoekers in minder dan een week tijd met in totaal 630 pagina weergaven. De gemiddelde bezoekduur was 1 minuut en 38 seconden. Deze gegevens laten zien dat bezoekers niet simpelweg even snel komen kijken maar ook daadwerkelijk lezen wat er op de website staat en wat de klant aanbiedt. Bovenal is de klant zeer tevreden met het resultaat en gaat er dan ook vanuit dat de website zeker een belangrijke rol gaat spelen in het werven van nieuwe klanten voor zijn onderneming.

Benieuwd how de website er in zijn geheel uitziet? Neem een kijkje op: www.nwindtfoto.nl