Safe to Spend

Tijdens de minor Interface & User Experience Design heb ik, in team verband, gewerkt aan een project voor het bedrijf UNITiD in Amsterdam. UNITiD kwam met de opdracht om iets te ontwikkelen waardoor jongeren bewuster zouden omgaan met hun geld. Met deze opdracht zijn we als team aan de slag gegaan en hebben in twee schoolkwartalen tijd dit project uitgewerkt van concept tot prototype.

Mijn rol binnen dit project was eigenlijk het Concepting & Strategie deel, echter ben ik ook veel bezig geweest met het visuele deel en het prototyping deel van dit project. Hoewel het meeste in teamverband is gedaan (zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van onderzoek en het tot stand brengen van het concept) zijn er wel een aantal dingen uitgevoerd in het project wat op mijn naam gezet kan worden. Ik ben onder andere verantwoordelijk geweest voor het maken van de presentaties bij de klant en het maken van een prototype van ons concept.

Uiteindelijk is er een geweldig prototype van een mobiele app uitgekomen die jongeren moet helpen met hun uitgaven. De app is gekoppeld aan een bankrekening en herkent patronen in uitgaven. Op deze manier kan er berekend worden wat de gebruiker te besteden heeft en kan er een advies gegeven worden aan de gebruiker met wat ze op een dag mogelijkerwijs kunnen spenderen. Hoe de app gebruikt kan worden is goed te zien in dit filmpje.

Dit project heb ik met heel veel plezier door gelopen! De samenwerking was goed en het resultaat is er des te beter op geworden. Het leukste onderdeel van dit project was nog wel het bovenstaande filmpje maken. Van begin tot het eind ben ik bezig geweest met dit filmpje. Er is tijdens het filmen gebruik gemaakt van een groen scherm op de iPhone omdat de visuals nog niet klaar waren. Deze visuals zijn tijdens de nabewerking verwerkt in het filmpje. Het resulterende filmpje is iets waar ik hard aan gewerkt heb en waar ik ook heel erg trots op ben.